Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Zitec: Sharoid, o aplicaţie dedicată telefoanelor Android

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Zitec: Sharoid, o aplicaţie dedicată telefoanelor Android la data de Mier Sept 08, 2010 12:37 am

DELETE


Banned
Banned
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Compania Zitec, unul din principalii producători locali de aplicaţii online, anunţă extinderea portofoliului de produse proprii prin lansarea unei aplicații dedicate utilizatorilor de telefoane mobile care rulează sistemul de operare Android. Aplicaţia poartă numele de Sharoid şi poate fi utilizată de posesorii de terminale mobile care rulează sistemul de operare Android al Google şi care au, în acelaşi timp, cont pe reţeaua de socializare Facebook.


Sharoid a fost concepută pentru a ajuta utilizatorii de smartphone-uri, în special noii cumpărători, să identifice aplicaţiile cele mai folositoare pentru telefonul lor.

Dacă până în acest moment singurele metode prin care un posesor de telefon cu sistem de operare Android putea să descopere aplicaţii interesante şi utile erau consultarea listei celor peste 50.000 de aplicaţii prezente în Android Market sau urmărirea recenziilor de pe blogurile de specialitate, odată cu lansarea Sharoid lucrurile devin mult mai simple, susţin autorii programului.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Aplicaţia se instalează pe telefon direct de pe site-ul sharoid.com, apoi, prin simpla autentificare pe Facebook, posesorul terminalului poate vedea ce alte aplicaţii pentru Android au instalat prietenii săi.

"Scopul Sharoid este acela de a face mai uşoară descoperirea de noi aplicaţii pentru telefoane. Cine îşi cumpără un smartphone cu Android vrea să găsească aplicaţii care să-l ajute cât mai mult şi care să i se potrivească. Dacă luăm ca exemplu un soft de navigare GPS cu hărţi şi alerte de trafic, o recenzie din străinătate nu este foarte utilă dacă aplicaţia nu are hărţi sau comunitate de contribuitori în România. În schimb dacă prietenii din România folosesc un program de acest tip, este clar că o fac pentru că le este util, pentru că există o comunitate în spatele acelei aplicaţii", a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec.

Dincolo de descoperirea de noi programe, Sharoid prezintă şi topuri ale celor mai populare aplicaţii în rândul prietenilor, dar şi din întreaga reţea de socializare Facebook. Pe viitor aplicaţia se va integra şi cu alte reţele sociale.

"Sunt relativ puţine aplicaţii care facilitează împărtăşirea de experienţe privind diverse soft-uri între cunoscuţi, iar integrarea cu Facebook şi dezvoltarea unei aplicaţii dedicată acestei reţele sociale ne va oferi un avantaj", susţine Lăpuşan.

Sharoid este cel de-al doilea proiect al Zitec pentru utilizatorii Facebook. Compania a lansat la finele lunii martie HotelPeeps.com, o aplicaţie care îşi propune să ajute turiştii în alegerea locurilor de cazare. Succesul acesteia în rândul utilizatorilor de Facebook se traduce în aproximativ 10.000 utilizatori lunari înregistraţi de la lansarea din Martie 2010.

Managerul Zitec a declarat, de asemenea, că lansarea Sharoid vine într-un moment propice pentru dezvoltarea de programe software pentru Android. "Pe acest segment, spre deosebire de AppStore-ul Apple, nu este o concurenţă foarte acerbă, iar libertatea permisă dezvoltatorilor este mult mai mare", a adăugat Lăpuşan.

Oficialul apreciază că peste 80% dintre utilizatorii Sharoid vor fi noii cumpărători de smartphone-uri care rulează Android. "Aceştia vor fi interesaţi să afle care sunt cele mai potrivite aplicaţii, iar Sharoid îi va ajuta să le gasească în cel mai scurt timp", a mai spus Lăpuşan.

sursa chip.ro


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum